Belföld

Már 30 fok is lehet hétfőn

Tudta-e ön? Nyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer található.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig: éjszaka kevés lesz a felhő, néhol ködfoltok képződhetnek. Hétfőn eleinte még többnyire napos idő lesz, majd nyugat felől sajnos többször erősen megnövekszik a felhőzet, és helyenként zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat.

A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, több helyen meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 30 fok között alakul.

Eközben Európában:

Északkelet-Európa fölött egy nagyméretű anticiklon helyezkedik el. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, de a magasnyomás peremén több a felhő, és néhol zápor is kialakul.

Kontinensünk középső vidékén anticiklonális hatások érvényesülnek, itt a hajnali párásság, ködfoltok feloszlása után sok a napsütés, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb helyenként fordul elő ködszitálás.

Ugyanakkor Nyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer található. Hatására Nyugat-Európa nagy részén erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi felén általában 12 és 20 fok között változik. A déli felén azonban nyáriasan meleg az idő, ott a délutáni órákra még 22 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolország déli területén 32 fokot is mérnek.

Hétfő estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd váltakozó nedvességtartalmú, egyre melegebb léghullámok érkeznek, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik