Belföld

Menekülteket raboltak ki fegyverrel az M5-ösön

A támadók azt ígérték nekik, hogy Budapestre viszik őket kocsival. Helyette azonban elvették a pénzüket.

Rablás miatt indított eljárást a rendőrség egy 19 éves szegedi fiú és egy kamasz ellen, míg 46 éves szegedi társukat jogellenes tartózkodás elősegítése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Pest megyei nyomozók. Azóta mindannyian rács mögé kerültek.

A rendőrségre a napokban érkezett bejelentés, hogy az M5-ös autópálya 51-es kilométerénél menekültek gyalogolnak, összesen négyen. Mindannyian szírek. Mint kiderült, néhány órával korábban kirabolták őket.

A nyomozóknak elmondták, hogy egyikük múlt csütörtökön, a reggeli órákban, Röszkén állapodott meg a negyvenes éveiben járó magyar férfival, hogy 205 euró fejében Budapestre szállítja őket. Ezután elindultak az M5-ösön a főváros felé, Örkény közelében azonban a két fiatal várt rájuk és fegyverrel – vagy egy utánzattal – a pénzüket követelte. Miután megszerezték, amit akartak, elhajtottak a helyszínről, a menekülteket pedig sorsukra hagyták.

A rablókat a Pest megyei nyomozók azonosították, elfogásukban pedig a Terrorelhárítási Központ emberei segítettek – közölte a rendőrség hétfőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik