Belföld

Matolcsy az utolsó pillanatban húzta ki magát a kormányértékelőről

A jegybankelnöké lett volna az egyik leghangsúlyosabb felszólalás a zártkörű konferencián, de a stratégiai fontosságú esemény idején hirtelen fontosabb dolga akadt.

Zártkörű konferencián értékelte kedden a kormány az elmúlt öt évet, és vitatta meg a következő három évben előtte álló feladatokat. A Parlamentben tartott tanácskozás egyik leghangsúlyosabb felszólalását Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tartotta volna, de nem ment el az eseményre – tudta meg az Index.

Az eltervezett napirend szerint Matolcsy a konferencia legvégén, a miniszterelnök összefoglalója előtt tartott volna félórás előadást. Úgy tudni, ő volt az egyetlen a meghívottak közül, akinek a stratégiai fontosságú konferencia idején sürgősebb dolga akadt. Azt egyelőre nem tudni, mi volt az.

Az eseményre több állami szervezet vezetőjét is meghívták, hogy segítsenek a kormány teljesítményének értékelésében és a jövőbeni feladatok meghatározásában. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke például arról beszélt, hogy a minisztériumi háttérintézmények vezetői nem fogadják meg útmutatásukat és pazarlóan gazdálkodnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik