Belföld

Egykori miniszter is regisztált a félrelépős oldalon

Hekkerek feltörték a félrelépős oldal adabázisát, így bárki kutakodhat az intim adatok között. Aki így tesz, például egy egykori tárcavezető nevével is találkozhat - írta meg a Blikk.

Tesztelhette az oldalt, így került a neve a nyilvánosságra hozott adatok közé – ezt állította a Gyurcsány-kormány egykori közlekedési és gazdasági minisztere a Blikknek. Ahogyan mi is beszámoltunk róla: a félrelépős oldal adatbázisát hekkerek hozták nyilvánosságra, mivel magyar politikusok is érintettek lehetnek, már a titkosszolgálat is foglalkozik az üggyel.

Az adatbázis bárki számára elérhető az interneten, a napilap is így bukkant Kákosy nevére, azon a listán szerepelt, amely a kliensek fizetési adatait tartalmazta. Eszerint Kákosy 11600 forintot fizetett az Ashley Madison szolgáltatásaiért – ennyi pénzért már az oldal extráira is jogosult volt.

“Hét év nem számítok már közszereplőnek, befektetőként dolgozom. Sok internetes projekt kerül elém , és meg szoktam vizsgálni, hogy egyes oldalak hogyan működnek, milyen az üzleti modelljük” – magyarázta a lapnak Kákosy, aki nem is emlékszik, hogy az Ashley Madisonra regisztrált.

Az Ashley Madison egyik lényeges eleme azonban, hogy a regisztáció, sőt, képünk feltöltése és a kezelőfelület megismerése teljesen ingyenes. A Blikk felhívja a figyelmet: fizetni csak akkor kell, ha az ember szeretné igénybevenni az oldal plusz szolgáltatásait: a hölgyektől vagy uraktól érkező levelek fogadásához van szükség úgynevezett kreditekre. Kákosy a prémium csomagot választotta a kiszivárogtaott adatbázis szerint, a politikus ezt azzal magyarázza, hogy a prémium szolgáltatásokkal lehet igazán megismerni a terméket,

Kákosy ígérete szerint utánanéz, mi történt, visszaéltek-e a nevével és ha szükséges, jogi lépéseket tesz.

Kákosy Csaba 2007-2008-ig volt miniszter. Nős, három gyermek édesapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik