Nagyvilág

Öngyilkos lett a házasságtörő szextárskeresőn regisztrált rendőrkapitány

San Antonio főrendőrének hivatali email-címe is szerepelt a hackerek által kiszivárogtatott adatbázisban. Sok magyar felhasználó is van a listában.

Öngyilkos lett a Texas állambeli San Antonio rendőrkapitánya azután, hogy kiderült: ő is használta a házasságtörő szexkapcsolatokra szakosodott Ashley Madison társkereső oldalt. Az elmúlt héten hackerek szerezték meg és tették közzé a felhasználók adatait, az adatbázisban számos magyar felhasználó is szerepel.

A rendőrkapitány hivatali email-címével regisztrált, így az megtalálható volt a 36 millió felhasználó adatai között. Azt ugyanakkor eddig nem erősítették meg, hogy öngyilkosságának köze volt a lelepleződéshez. A listán San Antonio városának több elöljárója is szerepelt, de a városvezetés közleményében azt hangsúlyozta, hogy az oldalon történő regisztrációkor nem kellett megerősíteni az email-címet, így bárki bármilyen címmel regisztrálhatott.

Korábban írtuk: a hackerek azzal indokolták az adatok nyilvánosságra hozatalát, hogy szerintük a felhasználók „hűtlen szarzsákok”, akik nem érdemelnek diszkréciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik