Belföld

Magyar politikusok is lebukhattak a félrelépős oldalon, akcióban a titkosszolgálat

ashley-madison(960x640).jpg (Array)
ashley-madison(960x640).jpg (Array)

A magyar titkosszolgálatok is beszállnak az Ashley Madison társkereső oldal botrányába - írta meg a Blikk.

A Blikk szerint az Ashley Madison feltört adatbázisában magyar politikusok vagy akár közjogi méltóságok is lehetnek, akik zsarolhatóvá válnak azáltal, hogy hackerek feltörték és nyilvánosságra hozták, kik a megcsalós oldal felhasználói.

Tarjányi Péter biztonsági szakértő a napilapnak elmondta: a C típusú átvilágításon nem véletlenül vannak családi állapotra, szexuális beállítottságra vonatkozó kérdések is, ezek pontosan az ilyen ügyek miatt bírhatnak jelentőséggel.

Mivel az eddigi információk szerint a felhasználók levelezését is kiszivárogtatták, így védett személyek is zsarolhatóvá válhattak. A szakértő figyelmeztet: ha valakiről kiszivárogna olyan adat, amely nem felel meg vagy ellentétes a C típusú átvilágítás feltételeivel, úgy megbukik, és akár a tisztségét is elveszítheti az illető.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, San Antonio főrendőre öngyilkosságot követett el, miután kiderült, hogy kiszivárgott a kétes lista, amin ő is szerepelt.

A hackerek azzal indokolták az adatok nyilvánosságra hozatalát, hogy szerintük a felhasználók „hűtlen szarzsákok”, akik nem érdemelnek diszkréciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik