Belföld

Lázár kibeszélte a kormánykonferenciát

A fő téma a polgári berendezkedés megerősítése volt, de szóba került a bürokrácia, valamint az illegális bevándorlás.

A kormánykonferencián – amelyet a tervek szerint ezentúl minden évben megtartanak az őszi parlamenti ülésszak előtt – Orbán Viktor a polgári berendezkedés megerősítésének szemüvegén keresztül tekintette át az elmúlt egy, illetve az elmúlt öt év teljesítményét – mondta el Lázár János.

Zárszavában pedig arról beszélt a miniszterelnök, hogy 2018-ig mikor és milyen feladatok teljesítése áll a kabinet előtt, és hogy “2018 milyen lehetőségeket kínál nekünk, ha hosszú távon Magyarországon egy polgári berendezkedést szeretnénk (…) mindenkinek felkínálni”. A kormányfő azt is jelezte, a minisztereknek és az államtitkároknak a következő egy évben van még módjuk arra, hogy a kitűzött célok érdekében szükséges lépéseket megtegyék, 2017-2018 már a következő választásról szól majd – idézte Orbán Viktor szavait a Miniszterelnökség vezetője.

Megtárgyalták a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legutóbbi jelentését, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Jó állam-jelentését is. Az ezt követő gazdasági blokkban arról volt szó, hogyan tartható fenn hosszú távon Magyarország folyamatos gazdasági növekedése, ami “a polgári berendezkedés legfontosabb tartópillére”.

A következő időszakban nem lehet eltekinteni attól, milyen kárt okoz a magyar vállalkozásoknak az állami bürokrácia – összegezte az ezt követő előadásokat Lázár János. A sajtótájékoztatón a minisztert azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy szerdán migránsok újabb nagyobb hulláma várható Szerbiából. Erre válaszul tudatta: Orbán Viktor összehívta kedd estére a nemzetbiztonsági kabinet ülését. A politikából való esetleges kiszállásáról szóló Figyelő-cikket Lázár János nem kommentálta. “Most egyelőre sok munkám van, nincs időm ilyesmivel foglalkozni” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik