Belföld

Nem szoktak hozzá a bírálathoz a miniszterek, de most megkapták

orbán viktor (Array)
orbán viktor (Array)

Zártkörű konferencián „vizsgáztat” Orbán. Jelentős kormányalakítás viszont nem várható, mert nem akarják elterelni a figyelmet a menekültügyről.

Több minisztert is kellemetlen meglepetésként ért a kormány teljesítményét értékelő, zártkörű, Orbán Viktor vezette konferencián, hogy konkrét adatokkal, számokkal szembesítették őket eddigi tevékenységüket illetően – írja a VS.hu. A portál egyik forrása azt mondta: a minisztériumokban nem ehhez szoktak. Orbán leginkább azt rótta fel a tárcavezetőknek, hogy nem kap tőlük elég támogatást a közigazgatás átalakításához.

A Parlamentben kedden megtartott rendezvényen az elmúlt öt év kormányzati teljesítményét értékelik és a következő három év stratégiájáról egyeztetnek. Úgy tudni, minisztercserék nem lesznek, de a miniszterelnök kifejezetten kritikus hangot ütött meg. Bíráló hangú vitaindítót tartott Cséfalvay Zoltán OECD-nagykövet és Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora is – előbbi az OECD-országjelentés kritikus pontjait rótta fel, mely bírálja a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, az egészségügyet, az oktatást, a szociális rendszert és a közigazgatást. Patyi a közigazgatás anomáliáiról beszélt.

A VS.hu-nak azt mondta az eseményen részt vevő forrása, hogy jelentős kormányalakításra azért sem kerülhet most sor, mert a menekültüggyel olyan erősen uralják a kommunikációt, hogy hiba lenne erről bármivel elterelni a figyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik