Belföld
hende-csaba(1)(2)(960x640).jpg (Array)

Hende és Pintér megtekintőversenyt csináltak Tompánál

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2015. 08. 14. 15:22

Egészen elképesztő látvány lehetett a verseny a déli határkerítésen, semmi pislogás, csak meredt miniszteri tekintetek. Az eredmény fenomenális: meglesz az a kerítés határidőre, pedig döglesztő meleg van.

Korábban a témában:

Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter pénteki értekezletükönn kijelentették: a jövő keddi kormányülésre készülő jelentésükben rögzítik, hogy a magyar-szerb határon az építés a meghatározott határidőknek megfelelően halad, “a határ augusztus 31-re műszaki rendszerrel történő lezárásának akadályát nem tapasztalták”.

Pénteken Kelebián a két miniszter tájékozódott a Műszaki Rendszer és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésének állapotáról, majd Tompa térségében megtekintették a munkálatokat.

A megbeszélésen a közérdekű használati joggal összefüggő kártalanítási eljárást lefolytató kormányhivatalok vezetői elmondták, hogy a hivatalaikhoz lakossági panasz, észrevétel nem érkezett. A rendőrség és a kormányhivatalok részére előírt feladatok végrehajtását semmi nem hátráltatja, a kifizetéseknek akadálya nincs, a rendőrség bírói letétbe helyezte a kártalanítás összegét – tették hozzá.

hatarzar(1)(210x140).jpg (Array) 

Ezután Hende és Pintér jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) jelen lévő parancsnoki állományától. Megállapították, hogy az építés határidőre történő befejezéséhez szükséges forrás, eszköz, erő biztosított.

A rendészeti szervek felkészültek az őrzés-védelemre, a Honvédség kijelölt alakulataiból létrehozott csapatok a hőség ellenére a tervben rögzítettek szerint látják el feladataikat – olvasható a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium magyartalan nyelvezetű közleményében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.