Belföld

Hajnalban flexel, kalapál a BKK és ez így is maradhat

fonodo-epitkezes(210x140).jpg (Array)
fonodo-epitkezes(210x140).jpg (Array)

A fonódó villamos építési területe mellett lakók háborognak a hajnal négy órai, hangos zajjal járó munkák miatt. A BKK elnézést kér a zavarásért, de a munka folytatódik - írta meg az Index.

Az Index egyik olvasójának panaszát járta körbe. Eszerint nem elég, hogy a fonódó villamoshálózat építése miatt a munkálatok vasárnap is meglehetősen sok port és zajt termelnek, hétfőn hajnali négy órakor fogtak hozzá a munkához. “Mi másfél év alatt begolyóztunk az itt történtektől,portól, hangzavartól, szmogtol, irreális időben történő kopácsolástól, fűrésztől, gépek zajától” – panaszolta az építkezés közelében lakó olvasó, akinek szavait más is megerősítette. A hangzavar egy másik áldozata szerint a munkálatok hétfő hajnalban ordenáré kalapálással, felxeléssel indultak, majd a generátor is felbőgött.

A BKK szerint valóban hajnalban kezdett el dolgozni a kivitelező. Erre a rendkívüli hőség miatt volt szükség, mert a betonozást és a vágányok építését csak így lehet megfelelően elvégezni. A kivitelező rendelkezik a szükséges engedélyekkel. De ez még semmi, a BKK tájékoztatása szerint “ha folytatódik a nagy meleg, akkor még a jövő héten hétfőn is szükség lesz a hajnali munkavégzésre, azért, hogy az ütemezés tartható legyen.”

A BKK a környéken lakók elnézést kéri a hajnali munkavégzés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik