Belföld

A minisztériumi dolgozóknak kifizetik a számlavezetést

Pedig már két éve megtiltotta ezt a kormány. Lázár tárcája arra hivatkozik, hogy még nem készült el az új szabályzat, ami figyelembe veszi a kabinet döntését.

Bár a kormány két éve megtiltotta, a Lázár János vezette Miniszterelnökség még tavaly is közpénzen fizette dolgozóinak számlavezetési díját – írja a VS. 1500 dolgozó havonta ezer forintot kapott bankolásra. A lakossági folyószámla-költségtérítést, összesen 10,5 millió forintot az idén fizették ki a dolgozóknak, de a tavalyi évre vonatkozott.

A kormány 2013 nyarán jelentette be, hogy megszüntetik a minisztériumi dolgozók folyószámla-költségtérítését, miután több cikk is foglalkozott azzal, hogy melyik tárcánál mennyit fizetnek a bank- és csekkadó miatt megnőtt számlavezetési díjak kompenzálására.

A Miniszterelnökség azzal magyarázta a kifizetéseket, hogy a kormányfő hivatala tavaly jelentős átalakuláson ment át, államtitkárságból minisztériummá vált, a feladatai kibővültek. Emiatt meg kellett újítani a működésre vonatkozó előírásokat, az új szabályzatról még folynak egyeztetések, elkészítése során figyelembe veszik a korábbi kormánydöntéseket – ígérték. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában is kifizették a számlavezetési díjakat, ott azt mondták: adminisztrációs hiba történt, keresik a felelőst, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig technikai hibára hivatkozott és visszafizettették az összegeket, miután kiderült a kifizetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik