Belföld

Tarlós hivatala szerint kár dühöngeni, lesz új hármas metró

tarlós, orbán (Array)
tarlós, orbán (Array)

A Főpolgármesteri Hivatal szerint "áttekinthetetlen okból mintha valakiknek érdekük lenne, hogy meghiúsítsák a 3-as metró felújítását", de ez nem fog sikerülni, már három éve készítik elő a felújítást.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja közölte: a párt szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) azért engedélyezte a szerződés megkötését a 3-as metró szerelvényeinek felújítására az orosz Metrowagonmashsal, mert a BKV egy levélben lényegében megzsarolta a szervezetet.

Szűcs Somlyó Mária ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: “lettek volna szívesek akkor aggodalmaskodni, amikor itt hagyták félkészen a perekkel terhelt, elfuserált 4-es metrót és az összességében 250 milliárdos adósságot. Hiába dühöngenek, a 3-as metró meg fog újulni.”

A BKV szerdán közölte az MTI-vel, hogy a KDB engedélyezte a szerződés megkötését a 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt tenderen győztes orosz céggel.

Korábban megírtuk az LMP véleményét is az ügyben, szerintük felháborító, hogy a BKV csak akkor hajlandó elismerni, hogy életveszélyes a hármas metró, amikor így próbálja meggyőzni a Közbeszerzési Döntőbíróságot az amúgy is korrupciógyanús metrófelújítási tender minél gyorsabb elbírálásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik