Belföld

Kiskunhalason is menekülttábor épül

menekultek(2)(210x140).jpg (Array)
menekultek(2)(210x140).jpg (Array)

Új őrzött menekültügyi befogadóközpont épül Kiskunhalason, a beruházás megvalósításával összefüggő hatósági ügyeket a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította

 

A Kiskunhalas Menekültügyi és Migrációs Központ a Szegedi út 73-75. szám alatti ingatlanon épül meg – derült ki a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányrendeletből.

A rendelet értelmében a beruházással kapcsolatban nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

A koordinációs feladatok ellátásával a kormány a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetőjét bízza meg. A beruházás hivatalos közbeszerzési tanácsadója, lebonyolítója és építési műszaki ellenőre kizárólagos joggal a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Nem tapsolnak

Öt napja, szintén a Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Zala megyei Sormáson és Baranya megyei Martonfán is ideiglenes befogadóállomás épül.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden arról beszélt: a két településen csak rövid ideig lesz menekülttábor, a tárca pedig minden segítséget megad a közbiztonság fenntartásához, térfigyelő kamerákat telepítenek a területre.

Martonfa lakói tüntettek is a menekülttábor számára kijelölt területen, ahová egy csapatnyi készenléti rendőr is kivonult és igazoltatta a demonstráció résztvevőit. A 220 lakosú Martonfára és a 855 lakosú Sormásra ezer-ezer fős nyitott táborokat telepítene a kormány, ahol a menekültkérelem elbírálásáig helyeznék el az embereket

Ajánlott videó

Olvasói sztorik