Belföld

Hivatalos: Martonfán és Sormáson lesz menekülttábor

menekulttabor-vamosszabadi(210x140).jpg (Array)
menekulttabor-vamosszabadi(210x140).jpg (Array)

A Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új ideiglenes befogadó állomások - derül ki Magyar Közlönyből

A rendelet rögzíti, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Martonfa, valamint a Sormás közigazgatási területén fekvő ingatlanokon megvalósuló, új ideiglenes befogadó állomások építésére irányuló beruházásokkal összefüggő – a rendelet mellékletében meghatározott – közigazgatási hatósági ügyeket.

Ennek nyomán az érintett beruházásokkal összefüggésben nem kell beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, lefolytatni a településképi véleményezési eljárást, továbbá településképi bejelentési eljárásra sincs szükség.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán a kormányülés után jelentette be, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet. A pluszforrásból, amelyet a költségvetési tartalékból csoportosítanak át, sátortáborok létrehozására, lakott területen lévő befogadó állomások áthelyezésére is költenek – részletezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik