Belföld

Államtitkár: csak rövid ideig lesz menekülttábor Martonfán és Sormáson

martonfai lőtér (Array)
martonfai lőtér (Array)

Pogácsás Tibor szerint a belügyminisztérium minden segítséget megad, térfigyelő kamerákat is telepítenek.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerint a kormány mindent megtesz azért, hogy a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson biztosítsa a zökkenőmentes mindennapi életének feltételeit. Pogácsás Tibor azután egyeztetett a két település polgármesterével, hogy azok a sajtóból értesültek arról, hogy menekülttáborokat telepít hozzájuk az állam.

Martonfa lakói tüntettek is a menekülttábor számára kijelölt területen, ahová egy csapatnyi készenléti rendőr is kivonult és igazoltatta a demonstráció résztvevőit. A 220 lakosú Martonfára és a 855 lakosú Sormásra ezer-ezer fős nyitott táborokat telepítene a kormány, ahol a menekültkérelem elbírálásáig helyeznék el az embereket.

Pogácsás elmondása szerint a polgármesterekkel áttekintették a vélt és valós biztonsági kockázatokat és azt, hogy hogyan lehet megóvni a települések biztonságát. A tárca segítséget nyújt a polgárőri és rendőri jelenlét erősítésében, térfigyelő kamerarendszer kiépítésében – közölte. Az államtitkár hangsúlyozta: az állomást rövid időre tervezik és a megvalósítás alatt is folyamatosak lesznek a kormányzati egyeztetések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik