Belföld

“Nyissák ki, nyissák ki!” – tüntettek a Quaestor-károsultak

Questor-tüntetés (Array)
Questor-tüntetés (Array)

Egy maroknyi, ám annál elszántabb Questor-károsult tüntetett a Nemzeti Bank előtt. Azt mondják, mindenre készek és addig nem adják fel, amíg a kormány – a hatályos törvény értelmében - nem kártalanítja őket. Céljuk mind a 32 ezer károsult teljes kártalanítása, valódi kárrendezés 30 millió forintig.

A sikkasztással-kormányközeli vezetőséggel-fiktív kötvények kibocsátásával tarkított Questor-botrány kárvallottjait a törvény szerint augusztus 6-i határidővel kellett volna kifizetni, ám eddig ez nem történt meg. Az egykori brókercég egykori ügyfelei szerint a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja, illetve a Befektető-védelmi Alap a 2015. július 6-án közzétett közleményében jogszerű indok nélkül, gyakorlatilag felfüggesztette a 2015. évi XXXIX. törvény végrehajtását.

Emellett ráadásul a Quaestor csoport 100%-os tulajdonában álló, kötvénykibocsátásért felelős, korábban öncsődöt kezdeményező Quaestor Financial Hrurira Kft. végelszámolással szűnik meg: ez azt jelenti, hogy a károsultak nem tudnak majd kit perelni, a nyomok eltűnnek. A demonstrálók szerint ezzel a kormány szintén csak el akarja tussolni a Questor-ügyet.

A tüntetés részeként a károsultak delegációja eljuttatta követeléseik listáját az MNB vezetésének.

Olvasói sztorik