Belföld

Vajon melyik cégre írtak ki milliárdos tanácsadói pályázatot?

Giró-Szász András (Array)
Giró-Szász András (Array)

Olyan cég lehet az Orbán-kormány új tanácsadó cége, amely milliárdos árbevételt ért el állami döntéshozatalt elősegítő tanácsadásból – írja a Napi.hu. Vajon a Századvégen kívül lehet más befutó?

Több évre szerződne kormányzati tanácsadásra a fejlesztési minisztérium, amiért korábban a Századvég már 3,9 milliárdot kaszált össze.

A feladat pontosan “…a kormány tevékenységét, illetve magas szintű állami döntéshozatalt támogató és közvetlen kormányzati tevékenységhez kapcsolódó közvélemény-kutatási feladatok, szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok ellátása, továbbá a szolgáltatás során létrejövő termékekkel kapcsolatos projektmenedzsment feladatok elvégzése” – derült ki a Napi.hu cikkéből.

A feltételek közt elég sokatmondó az a pont, amely alaposan behatárolja a nyertesek körét. Csak az a cég vagy konzorcium pályázhat, amely rendelkezik többek között az elmúlt három évben összesen legalább egymilliárd forint árbevétellel állami döntéshozatalt előkészítő vagy közvetlen kormányzati területen megvalósuló szakpolitikai tanácsadásból, illetve tanulmányok készítéséből.

Az NFM 2011 végén egyedüli ajánlattevőként a Századvég Gazdaságkutató Zrt., a Századvég Alapítvány és a Giró-Szász András kommunikációs államtitkár egykori cége, a Strategopolis Kft. alkotta konzorciummal szerződött kormányzati tanácsadásra és tanulmánykészítésre, 2014 végéig nettó 3,9 milliárd forintért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik