Belföld

Nagykövet lesz Pálffy István

Pálffy István (Array)
Pálffy István (Array)

A tévés és politikusi pálya után jöhet az írországi misszió.

Pálffy Magyarics Tamást vátja a dublini nagyköveti poszton – értesült két, egymástól független forrásból a VS.hu. A volt KDNP-s képviselő nem akarta kommentálni az értesülést, ugyanakkor Tusnádfürdőn már „kijelölt nagykövetként” szerepelt. A portál kereste a Külügyminisztériumot is, ahonnan még nem válaszoltak.

Pálffy volt már híradós műsorvezető (MTV, TV2) majd 2010–14 között listáról a KDNP képviselője lett. 2014 novemberétől az MTVA nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadójaként dolgozik.

Pálffy István műsorvezetőként nagyon népszerű volt, ám voltak emlékezetes parlamenti szereplései is. Ilyen volt, amikor képviselőtársai olyannyira furcsának tartották viselkedését, hogy hírbe hozták az alkohollal. Pálffy akkor lapunknak azt mondta, feljelent mindenkit, aki azt állítja, ittas volt.

Már a KDNP színeiben ő szólt vissza Hugh Grantnek is, amikor a brit színész a magyar média függetlenségét kétségbe vonta. A volt tévés a parlamenti szakbizottság alelnökeként azt mondta, szerinte a világsztár „benne ragadt valamelyik szerepében, és még mindig azt hiszi, hogy ő az a brit miniszterelnök, mint akit az Igazából szerelem című filmben alakított”.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik