Belföld

Pálffy visszaszólt Hugh Grantnek

pálffy-istván (pálffy istván, )
pálffy-istván (pálffy istván, )

A brit színész a magyar média függetlenségét vonta kétségbe. Pálffy István, a KDNP médiapolitikusa azonban védelmébe vette a hazai szabályozást – írja a Bors.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról beszámoltunk, Hugh Grant egy, az európai médiáról szóló brüsszeli konferencián vett részt a napokban. A tanácskozáson téma volt Magyarország is. Neelie Kroes digitális politikáért felelős biztos kétszer is hazánkkal példálózott, amikor azt mondta, már az Európai Unióban is van olyan ország, ahol a média szabadságához való alapvető jogot fenyegetik. Kroes szerint a magyar helyzet fenyegeti a polgárok szabadságjogait és magát a demokráciát is.

Kemény szavakkal illette Magyarországot Hugh Grant is. A brit filmsztár úgy fogalmazott: a magyar állam odáig jutott, hogy a média fölötti uralom átvételével fenyeget.

A bírálatra a kormány nevében Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár válaszolt. Szerinte Grant információi hiányosak a témában, ezért mindent elkövetnek, hogy a jövőben részletes információhoz jusson a magyar sajtó működéséről.

Pálffy István, a parlament kulturális és sajtóbizottságának KDNP-s alelnöke sem hagyta szó nélkül a történteket.

„Szerintem Hugh Grant benne ragadt valamelyik szerepében, és még mindig azt hiszi, hogy ő az a brit miniszterelnök, mint akit az Igazából szerelem című filmben alakított” – mondta a lap szerint a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik