Belföld

Nagy változások jönnek a Széll Kálmán téren

széll kálmán (Array)
széll kálmán (Array)

Főleg akkor figyeljen oda nagyon, ha gyalog közlekedik a téren, mert az átjárhatatlanná válik. Öröm az ürömben, hogy végleges helyére kerül a 4-6-os villamos végállomása.

A harmadik fázishoz érkezik a Széll Kálmán (nem, már nem Moszkva!) tér felújítása a BKK közleménye szerint. Egy csomó, nem feltétlen utasbarát változtatásra lehet számítani. A téren eddig átvezető gyalogos folyosókat lezárják, csak a metró lesz megközelíthető a tér belsejében vasárnaptól. Így aki a tér egyik pontjáról át akar menni a másikra, csak a széleken sétálhat, meg kell majd kerülnie az egész teret. A BKK azt ajánlja, hogy a Várfok és Csaba utcákból induló buszokra inkább a Déli pályaudvaron szálljon át, aki át akar.

Elkészült a tér első szelete, a 4-6-os villamos végállomása, emiatt hétfőtől már a modern megállóba gördülnek be a Combinók. Az előkészületek miatt szombatra és hétfőre virradóra pótlóbuszok helyettesítik majd a villamost a teljes vonalon, szombat hajnaltól vasárnap éjfélig pedig a Széna tér lesz a végállomás.

Hétfőtől lezárják a Várfok utca Vérmező és Csaba utcák közti részét, de közben átadják a Várfok utca alsó szakaszát, ami a Csaba utca felé lesz egyirányú. Ezért a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es és a 140A busz végállomása erre az útszakaszra kerül át. A téren lévő jegypénztár helye nem változik. Több buszmegállót is áthelyeznek, és egyes buszok viszont máshogy közelítik meg a teret, érdemes lesz követni a tájékoztató táblákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik