Belföld

Meghalt a rákos férfi, akit kilenc hónapig nem kezeltek

németh józsef (Array)
németh józsef (Array)

Miután kiderült a betegsége, vizsgálatról vizsgálatra küldözgették, azzal is hónapokat váratták. Közben a daganat továbbterjedt.

Meghalt az a tüdőrákos férfi, aki kilenc hónapig hiába várt arra, hogy kezeljék – számolt be az RTL Klub. A 62 éves Németh Józsefnél tavaly szeptemberben állapították meg a betegséget, de csak azután kezdték el a kezelését a szegedi klinikán, hogy esetéről június elején beszámolt a csatorna Házon kívül című műsora.

A várakozás alatt a daganat továbbterjedt, végül a múlt héten megműtötték a férfit, de néhány nappal később meghalt. Az özvegy azt mondta: bement a kórházba, hogy érdeklődjön férje állapotáról, de már csak azt tudták mondani neki, hogy azonnal menjen be hozzá, ha életben akarja látni. A második műtét után a férfi már fel sem ébredt, mélyaltatásban tartották.

Miután kiderült Németh József betegsége, vizsgálatról vizsgálatra küldték, ezekkel is hónapokat váratták. A család szerint azért, mert a férfi idős, nincs pénze és kistelepülésen él, noha egész életében dolgozott és fizette a tb-t.

Kovácsi Zsombor szakjogász azt mondta: ha egy beteg kezelését nem kezdik el időben, azzal az orvos vagy a kórház hibát követ el. Az egészségügyi szolgáltatónak vállalnia kell a felelősséget azért, ha valakivel hetekig, hónapokig nem foglalkoznak, vagy megvizsgálják, de nincs pontos diagnózis, vagy a diagnózist követően nem tervezik meg és nem végzik el gyorsan a szükséges kezeléseket. A család bírósághoz és a hatóságokhoz fordulhat emiatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik