Belföld

Bőkezűen költ a Miniszterelnökség

Lázár János tárcája szerint nem baj, hogy méregdrágán rendelnek autót a Főgáznak, mert amíg nem volt állami tulajdon, még drágább járművekkel közlekedtek a vezetők.

A kancelláriaminisztérium Kossuth téri épületének külsejét már felújították, bent az irodabútorok cseréje folyik – számolt be az RTL híradója. Az MSZP kikérte, hogy az idei első félévben mire és mennyit költött a Miniszterelnökség. A listából kiderül, hogy több mint hétmillió forintot költöttek bútorokra – tájékoztatásuk szerint egyszerű furnérbútorokat vettek, de ehhez képest például 1056 000 forint ment el három darab íróasztalra.

A háttérintézményeken sem spórolnak. A határon túli támogatásokat szétosztó Bethlen Gábor Alapkezelő vezérigazgatója havi 1,4 milliót keres, emellett még plusz százezer forintot kap a Nemzeti Eszközkezelő felügyelőbizottsági tagjaként. Felsőkategóriás szolgálati autó is megilleti: az előző jármű tönkrement, az újat 9 690 000 forintért vették.

A Főgáznál valaki még drágább autóval járhat: 12,5 millióért rendeltek egy járművet, de ez még nincs a cég tulajdonában. Arra a kérdésre, hogy miért vesznek ilyen drága autót, a Miniszterelnökség azt válaszolta: amíg a Főgáz nem volt állami tulajdonban, addig még drágábbal jártak a vezetők.

A Magyar Postánál hat hónap alatt csaknem hatmillió forintot költöttek el „személyi reprezentáció” címén. Ez a Miniszterelnökség szerint a munkahelyi értekezleteket jelenti.

A szocialisták szerint hazudott a Fidesz, amikor olcsóbb államot ígért. Hozzátették: azzal, hogy szinte minden kormányzati háttérintézményt a Miniszterelnökség alá tagoztak be, Lázár János tárcája „kiskirályság” lett, ahol arra költenek, amire csak akarnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik