Belföld

Mégis vizsgálta a rendőrség az Andrássy úti trágyázást

Kaka (Array)
Kaka (Array)

A hatóságok az illetékes kormányhivatalnak továbbították a Pride-ra időzített provokáció ügyét, de a rendőrség is végzett adatgyűjtést. Több jel utal arra, sikerülhetett azonosítani az illegális trágyázót.

Írtunk róla korábban, már csak egészen kicsi szardarabkák vannak az Operánál, három nap után sikerült elintézni, hogy ne Európa legbüdösebb útja legyen a turistakedvenc Andrássy.

Az előzmény az, hogy a szombati melegfelvonulás előtt rettenetes bűz várta a járókelőket az Opera környékén, ott, ahol a menet indult. Valakik ugyanis egészen takarosan, láthatón profi mozdulatokkal trágyázták meg az út menti fákat, a kakadarabokat szépen elegyengetve és, ha kell, a fák gyökerét védő fémrácsba beledolgozva.

A Népszabadság szerint, szó szerint kell idéznünk őket, „szagot fogott a BRKF”. Korábban azt mondták, hogy a köztisztasági szabálysértés ügyében nem ők, hanem az illetékes kormányhivatal rendelkezik hatáskörrel, majd később ezt azzal egészítették ki, egy alapítvány kuratóriumi elnöke feljelentést tett náluk köztisztasági szabálysértés miatt, amit a rendőrség áttett a VI. kerületi kormányhivatalhoz. Ők is adatgyűjtésbe kezdtek, ezeket az információkat is továbbították a kormányhivatalnak.

A lap szerint több jel utal arra, hogy sikerülhet azonosítani az illegális trágyázót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik