Belföld

Hamisított képet osztanak a homofóbok

melegfelvonulás kamukép (Array)
melegfelvonulás kamukép (Array)

Lelepleződött egy Facebookon terjedő manipulált kép. Persze a melegek gyűlölőinek így is mindegy, az eredeti is undorító.

Alaposan megmunkált-manipulált kép pörög a szélsőjobbos neten, amin két bőrtangás férfi sétál egy melegfelvonuláson, egyik kéz a kézben egy szivárványos zászlót markoló kisfiúval, másikuk pedig a nyakában egy még kisebbel. A szöveg a kép alatt a következő:

Kulka és Alföldi családmodellje! NEM KÉRÜNK BELŐLE!

A több ezer megosztásnál járó kép az Index szerint kamu. A kép amúgy a Soha többé Liberális + Baloldalt Facebook-csoporton kezdett terjedni, sugallva, hogy a két férfi és a két gyerek valóban egy családot alkot. Erre persze a kommentelők a kivégzés és kínzás különböző (nemzetközi egyezményekben is tiltott) formáit követelik, de sokan gyermekvédelmisek jelenlétét követelik.

 

A fotó eredetije 2011-es, valójában egy párizsi pride-felvonuláson készült, viszont nyoma sincs rajta kisgyereknek. A két férfi valóban hiányos öltözetben flangál, viszont csak egy szivárványos zászlót tűztek a tangájukra, ezt satírozták ki némi photoshoppal az alkotók. Pár hozzászóló amúgy magától leleplezte az amatőr képmanipulációt, egyesek a náci propagandához hasonlították azt, de mások megvédték, hogy akár igazi, akár nem, mégiscsak ocsmány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik