Belföld

Újranyithat a Flippermúzeum

Júniusban egy NAV-végzés miatt zárt be a Flippermúzeum, amely augusztus 5-én újranyit - közölte a vállalkozás Facebook-oldalán.

A bíróság ma délutáni – jogerős – ítéletében helyt adott a Flippermúzeum keresetének, s hatályon kívül helyezte a NAV SZEF bírságoló határozatát, egyben új eljárásra kötelezte őket – tudatta Facebook-oldalán a vállalkozás. Mint írják, a bírói határozat nem hagyta figyelmen kívül az intézmény muzeális jellegét; “lényege szerint a flippergépek nem minden esetben minősülnek – jogi értelemben – a szerencsejáték-törvény szerinti játékautomatának, különösen muzeális kiállítóhelyi keretek közt bemutatott flipperek esetében ez főként nem egyértelmű”. A vállalkozás augusztus 5-én nyitja újra kapuit.

A Flippermúzeum június 17-én zárt be. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a múzeum működését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szerencsejáték-felügyelete 2014 áprilisában és májusában ellenőrizte, és mint kiderült, a berendezések nem felelnek meg a játékautomatákra vonatkozó előírásoknak – fogalmazott akkor az adóhatóság. Indoklásukban kifejtették: a múzeum 500 forintos belépőjegye a kiállított tárgyak megtekintésére szólt, a játékautomaták használatáért további 2000 – 15 percenként 250 – forintot kellett fizetni. Ha valaki nem használta ki a 2 órás játékidőt, a fel nem használt, időarányos összeg visszajárt. Ez a díjképzés nem egyezik meg az interaktív múzeumokéval, miszerint a látogató a belépőjeggyel egyúttal megfizeti a múzeumban elhelyezett tárgyak használatát, azaz a különböző szolgáltatásokat (belépés, játék) nem külön-külön kell megfizetni – közölte korábban a NAV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik