Ebben az évben is töretlenül folytatódik tovább a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválósági Program, amelynek alapvető célkitűzése a magyar pálinka, mint hungarikum minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése – jelentette ki a földművelésügyi miniszter hétfőn Budapesten, az Országházban, a 2. Pálinka Országkóstoló eredményhirdetésén.
Fazekas Sándor jelezte: az idei pálinka országkóstoló a korábbi pozitív kezdeményezések egyesítésével magában foglalja az Országos Pálinka és Törkölypálinka, valamint a Magán és bérfőzött párlatok versenyére érkezett mintákat, továbbá a Pálinka kiválóságok kiválasztását.
Kép: MTI
A miniszter hozzáfűzte: Magyarországon minden feltétel adott ahhoz, hogy kiváló minőségű pálinka készülhessen. Ehhez megvan az egyedi jó minőségű alapanyag – a sokféle zamatos Kárpát-medencei gyümölcs -, valamint a főzőmesterek szaktudása is. A kiváló minőségű magyar pálinkát pedig már nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre szélesebb körben ismerik és keresik.
Ha Fazekas miniszterről komoly(abb) dolgokat is olvasna, katt ide, ha a pálinkafőzésről, akkor ide.