Belföld

2016-ra csúszik a Fehérvári út kikupálása

fehérvári út (Array)
fehérvári út (Array)

A szörnyű állapotú út felújítását tavaly még 2015-re ígérte Vitézy Dávid, csak csúszott egy évet a projekt.

Aki végigzötyögött már valaha a Fehérvári úton, az tudja, hogy ennek az útnak benne kell lennie a “Budapest legszörnyűbb állapotú 5 útszakasza” listában. Tavaly felcsillant a remény az Index Vitézy Dávid-interjúja után, mivel a volt BKK-vezér azt nyilatkozta, idén nekiállnak végre a Fehérvárinak, faltól falig lebombázzák és újjáépítik. Na, ez mégse lesz így teljesen.

A BKK-tól megkérdeztük, tényleg nekiállnak-e idén a munkának, amire azt válaszolták, hogy nem. Kiderült, hogy a rossz állapotú szakasz külvárosibb fele a Csurgói út és a Lecke utca között még a kivitelezési közbeszerzésre vár. “A Fehérvári úti villamosperonok felújítására, valamint a Fehérvári út felújítására a Lecke utca és a Csurgói út között tervezetten 2016 tavaszán fog sor kerülni” – írták. A villamosperonokat egyébként az érkező új spanyol CAF-villamosok miatt kell átszabni.

 

A többi szakasz is jövőre fog elkészülni, de erre már nem mertek pontos dátumot írni. A lényeg: “A Bocskai út és a Lecke utca, valamint a Csurgói út és a Kondorosi út közötti szakasz tervezése még zajlik, a kivitelezés várhatóan 2016-ban valósul meg.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik