Belföld

Megszavazhatjuk, mit kérünk ingyen az államtól

kormányablak (Array)
kormányablak (Array)

Az erkölcsi bizonyítvány, vagy a lopott autó forgalomból kivonása legyen olcsóbb, netán ingyenes? Indul az állami rezsicsökkentés.

Két online kérdőívről van szó. Egyik magányszemélyeknek, a másik a vállalkozásoknak, itt jelölheti be mindenki, milyen igazgatási szolgáltatási díj vagy illeték mérséklését vagy megszüntetését tartja indokoltnak. Ez az állami rezsicsökkentés.

A kilenc kérdésből legfeljebb négyet jelölhetünk be, de egy „extra”, tízedik pontként mi is javasolhatunk. A felsorolt tételek alatt szerepel az értük jelenleg fizetendő díj vagy illeték összege, a legalacsonyabb 300, a legmagasabb 18 ezer forint. Az egész anonim és önkéntes, a kitöltésre augusztus 6-ig van lehetőség.

Ami közül magánszemélyként választhatunk: hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése; eltulajdonított, ellopott igazolvány pótlása; az értesítési címmel összefüggő hatósági eljárások; ellopott gépjármű forgalomból történő kivonása; külterületen történő égetés tűzvédelmi hatósághoz történő bejelentése; családi állapot változása miatt történő névváltozással összefüggő okmánycsere; iskolai, tanfolyami bizonyítvány másodlatának vagy másolatának kiállítása; felsőoktatási felvételi eljárás alapdíja; külföldi nyelvvizsga bizonyítvány honosítási eljárása.

Kattintson ide, és válasszon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik