Belföld

Dán plakátot forgathatott ki a kormány a bevándorlásellenes gyűlöletkampányhoz

Ott épp azt várnák el a bevándorlóktól, hogy dolgozzanak. A netezőknek is van véleményük.

A kormány külföldi mintákat is alapul vett a bevándorlásellenes plakátkampányhoz, de alaposan kiforgatva – írja az Index. „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” – hirdetik öles betűkkel a hamarosan utcára kerülő óriásplakátok, melyekre a kormányszóvivő elmondása szerint 300 millió forint közpénzt költenek el.

A nemzeti konzultáció ugyancsak felemészt egymilliárd forintot, ehhez képest az országba érkező menekültek ellátása jóval kevesebbe kerül hazánknak, nagyrészt az Európai Unió állja a költségeket.

A kormány nyomtatott és elektronikus sajtót, valamint a Facebookot is el akarja árasztani a propagandaüzenettel. A terveket a Lázár János vezette Miniszterelnökségen készítették elő, de a Fidesz elnöksége bólintott rá – értesült a portál.

Korábban írtuk: Kovács Zoltán kormányszóvivő a kritikák miatt épp a sajtót nevezte gyűlöletkeltőnek, szerinte a magyarok “érteni fogják” az üzenetet.

A propagandaplakátokhoz mintául szolgálhatott a dán Szociáldemokrata Párt választási kampánya is, amelynek azonban teljesen ellentétes az üzenete: „Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!” – hirdetik a poszterek.

A magyar tumblr-ezők eközben a 9gag nemzetközi viccoldal egyik mémjét vették elő, melynek szövege a következő: „Persze, a külföldiek elveszik a munkát… de ha valaki kapcsolatok, pénz és nyelvismeret nélkül elveszi a munkádat, talán sz.. vagy”.

http://dotheyoungstaypretty.tumblr.com/post/120578740198

Ajánlott videó

Olvasói sztorik