Belföld

Taroltak a függetlenek a hétvégi időköziken

Az egyik faluban lenyomta a fideszes jelöltet a független, a másikban csak függetlenek indultak. Kivéve a Munkáspártot, az ő jelöltjeik két szavazatot kaptak. Összesen.

Két időközi választást is tartottak a hétvégén: Nyírkáta fideszes polgármestere, Jeney Sándor februárban elhunyt, a Heves megyei Szúcs (független) első embere pedig lemondott.

Nyírkáta új polgármestere, Lakatos Sándor Attila 631 szavazatot kapott, mögötte Oláhné Kocsis Margit (Fidesz-KDNP) végzett 502 vokssal. A harmadik jelöltre, Nyeste Andrásra (Munkáspárt) egy választó szavazott. (A tavaly októberi választáson pont fordítva végeztek.) A választáson az 1495 szavazásra jogosult helyi lakos közül 1153-an járultak az urnákhoz, így a részvétel 77,12 százalékos volt.

A szúcsi választást Kökény Béla nyerte. A névjegyzékben szereplő 321 lakos közül 213-an szavaztak, két voks érvénytelen volt. A négy jelölt közül Kökény Béla 125, Tóth Tamás Lászlóné (független) 47, Gombár Józsefné (független) 38, Németh Zsolt (Munkáspárt) egy szavazatot kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik