combino(2)(960x640).jpg (Array)
Belföld

Hihetetlen! Újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

Vége a felújításnak, vasárnaptól, vagyis mától újra teljes vonalon jár a 4-es és 6-os villamos, és a közúti forgalomkorlátozások is megszűnnek.

A BKK közleménye szerint vasárnaptól a nagykörúti villamosok dél-budai végállomásuktól a Széll Kálmán tér Vérmező út menti oldalán kialakított ideiglenes végállomásig közlekednek. Pénteken és szombaton elbontják az Oktogonnál kialakított ideiglenes végállomást, ezért ezen a két napon a villamosok dél-budai végállomásuktól csak a Blaha Lujza térig viszik az utasokat, ahonnan a Széll Kálmán tér felé a 4-6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni. A péntekről szombatra virradó éjszaka 0 és 4 óra között a teljes villamosvonalon pótlóbusz jár.

A közúti forgalomkorlátozások is megszűnnek: péntektől a Margit körút Keleti Károly utcai csomópontjában, majd szombattól a Rómer Flóris utcában, a Margit utca-Mecset utca szerpentinen, valamint a Margit körút-Fekete Sas utca csomópontban visszaáll az eredeti forgalmi rend. Vasárnaptól a korábban a Szent István körúton és a Teréz körúton bevezetett korlátozások is megszűnnek.

Ugyanakkor a Széll Kálmán tér felújítása, valamint a budai fonódó villamoshálózat építése miatt továbbra is kell forgalomkorlátozásokra számítani – figyelmeztettek.

A 4-es és a 6-os villamos vonalán 2015 márciusában kezdődtek komplex, a Széll Kálmán tér felújításával, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével, valamint a Margit híd dilatációs – a hőtágulás miatti mozgásokat kiegyenlítő – szerkezeti elemeinek garanciális cseréjével összehangolt felújítási és karbantartási munkák. A Margit híd budai hídfőjénél, a Keleti Károly utca, valamint a Széna tér környékén és a Széll Kálmán téren a budai fonódó villamoshálózat vágányépítése zajlott, a BKV pedig halaszhatatlan pályafelújítást végzett az Aradi utca és a Tátra utca között, aminek következtében ezen a vonalszakaszon megszűntek a sebességkorlátozások.

Felhívták a figyelmet arra: azzal, hogy a kényelmetlenségekkel járó építkezéseket egy időben végezték, illetve végzik, nemcsak az Európai Unió által meghatározott határidők tarthatóak, de az egymáshoz közel eső területeket sem kell több különböző időpontban lezárni, ezzel pedig jelentős időt és pénzt sikerült megtakarítani a fővárosban közlekedők számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!