Belföld

Megint lezárták a HÉV-alagutat

hév H5 (Array)
hév H5 (Array)

Biztonsági okokból rövidített útvonalon jár a H5-ös HÉV, a Batthyány térig nem mennek el a szerelvények, minden valószínűséggel a felhőszakadás okozza a gondot.

Péntek reggel óta jár rövidített útvonalon a HÉV, a hvg.hu beszámolója szerint újra csak a Margit hídig járnak. Nemrég arról írtunk, hogy két hónapra le fogják zárni a Batthyány téri alagutat, és ötméterenként harminc centis acélgerendákkal erősítik meg a szakaszt.

A BKK a Facebook-oldalán azt írta, a Margit híd és a végállomás között pótlóbuszok járnak. Már csütörtökön is gondot okozott a sok eső, a lap érdeklődött a BKV-nál, mi okozza a mostani problémát, de nem kaptak választ.

A BKK közleményében azt írja, a H5-ös HÉV alagútjába jelentős mennyiségű esővíz folyt be, ezért ma reggel 6:15-től pótlóbusz jár a vonatok helyett a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő között. Mivel a budai fonódó villamoshálózat építési munkái miatt jelenleg nincs állandó szigetelés az alagúton, ezért juthatott be az esővíz az alagútba és az állomásra. Az ideiglenes szigetelés megtervezésén és elhelyezésén hajnal óta dolgoznak a szakemberek. A beázás nincs hatással az alagút szerkezetére, a vonatforgalomra és az alagútban dolgozókra sem jelent semmilyen veszélyt.

Frissítés

13:20-tól újra a teljes vonalon jár a HÉV, ki tudja, meddig.

Olvasói sztorik