Belföld

Orbán, Lázár és Mészáros nyakára küldik az adóhatóságot

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

A Demokratikus Koalíció (DK) vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál Orbán Viktor, Lázár János és Mészáros Lőrinc "magyar állampolgárokkal" szemben.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt is közölte: pártjukat rendkívüli módon érdekelné, hogyan gazdagodott meg olyan mértékben Orbán Viktor miniszterelnök, amit a fizetése nem indokol. A párt arra is kíváncsi, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter miből fizette ki 23 millió forintos csehországi “vadászatát” és miként vett egy hetvenmillió forintos budai lakást, úgy hogy a miniszteri és a képviselői fizetéseinek mértéke ezt nem indokolta.

A párt azt is tudni szeretné, hogy Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere miként felejthetett el minden következmény nélkül egymilliárd forintot beírni a vagyonnyilatkozatába, és hogy lett az egyszerű gázszerelőből az ország egyik legnagyobb “milliárdos oligarchája”.

Miközben a NAV a “keményen dolgozó embereket folyamatosan vegzálja”, a politikai nagyhalakat az elmúlt években futni hagyta, de a DK reméli, hogy most lefolytatják az általuk kezdeményezett vizsgálatokat – közölte Vadai Ágnes.
Egy kormányváltás után nemcsak a fideszes és a KDNP-s politikusok követhetetlen és igazolatlan vagyonosodását, hanem az adóhivatalt is független szakértőkkel kell átvilágíttatni – hangzott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik