Belföld

A szocialisták szerint megbukott a kormány

tóbiás és botka (Array)
tóbiás és botka (Array)

Választmányi ülést tart az MSZP, ahol az elnök kijelentette: meg lehet verni a Fideszt.

Az MSZP választmánya szerint egy évvel az országgyűlési választások után kijelenthető, hogy a kormány megbukott, a szocialistáknak pedig a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokkal el kell kezdeniük politikájuk bemutatását.

Botka László választmányi elnök a testület szombati budapesti ülése közben tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a finanszírozás átalakításakor 300 milliárd forinttal vettek el több forrást az önkormányzatoktól, mint amennyibe az államosított feladatok kerülnek, emellett a szociális ellátórendszer átalakítása is sújtja a településeket. Az MSZP módosító javaslatai visszaadják ezeket a forrásokat, de nem az önkormányzatoknak, hanem az embereknek – mutatott rá az MTI tudósítása szerint.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője elmondta, a választmány úgy értékelte az elmúlt három időközi választást, hogy “mind baloldalról, mind szélsőjobbról meg lehet verni a Fideszt”. Hozzátette: ez felelősséget jelent az MSZP számára, amellyel élni is kíván, és első lépésként világossá teszi: a Fideszt kívánja legyőzni és semmilyen szinten nem működik együtt a Jobbikkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik