Belföld

Széles embere nagyon kiakadt S. Lajos emberein

Bayer-Zsolt(1b977ce9-12b0-41b0-8a3e-07334cdc277d)(430x286).jpg (Array)
Bayer-Zsolt(1b977ce9-12b0-41b0-8a3e-07334cdc277d)(430x286).jpg (Array)

Bayer szerint az S. Lajos elkövető érdekeltségeiben, például a Heti Válaszban, továbbá azon érdekeltségeiben, amelyekről nem szabad tudni, hogy az érdekeltségei, például a Népszavában, ugyanazok a gondolatmenetek látnak napvilágot.

A publicista ezúttal egy Nagy Lajos- és Karinthy-idézet közé ír. Először emlékeztet rá, hogy „a víziló igen szép állat. Sudár termete, őzlába, karcsú dereka, remek barna színe és sikkes járása egyaránt elbájolók; az ajkai csókra termettek, karószerű fogai miatt a fogorvosok kedvence, apró kidülledő szemei igazi tükrei a víziló szelíd és tiszta lelkének”.

Bayer Zsoltnak S. Lajos elkövető járt a fejében, ami gyakran megtörténhet vele, hiszen megszokásnak nevezi. Ebből zökkentette ki a Heti Válasz Csintalan-interjúja, ami után gyorsan eljutott a bevésődés jelenségéig, amikor „a tojásból kikelő kiskacsa azonnal követni kezdi a hozzá legközelebb eső mozgó lényt”. Szerinte így követi Csintalan Simicskát, miközben hasonul hozzá.

„És ez Nagy Lajos pontos beszámolóján kívül onnan tudható, hogy S. Lajos elkövető érdekeltségeiben, például a Heti Válaszban, továbbá azon érdekeltségeiben, amelyekről nem szabad tudni, hogy az ő érdekeltségei, például a Népszavában, ugyanazok a gondolatmenetek látnak napvilágot. Fonálféregszerű gondolatok ezek, amelyek közös eredője S. Lajos elkövető szelíd és tiszta lelke, csak a tolmács más és más.”

Bayert az üthette szíven, hogy Csintalan az ő kenyéradójának, Széles Gábornak a médiabirodalmát szélsőjobboldalizta le, amelyektől „jobbra már nincs tér”, és szerinte „vannak ott olyan műsorvezetők, akiktől jobbra már csak szakadék van”. Bayer ezt magára vette, majd írásában nyilvánvalóvá teszi, hogy Csintalannal ellentétben ő el tudja képzelni, hogy „S. Lajos elkövető Orbán gyerekeinek támadására ad parancsot”, a 180 fokos fordulatot pedig szerinte az a beszélgetés igazolta, „amelyben a földbunkó, seggrészeg barom” osztotta a célpontosokat. Szerinte „az ember nem lesz áruló, sem ötvenmilliárdért, sem harminc ezüstért. Legfeljebb a Lajos”.

Utána kap a Népszava is, amiért azt írta, hogy „Rossz jelnek tekintik egyes fideszesek, hogy Orbán Viktor most már az Echo Tv-t is használja – értesült lapunk.” „Németh Péter párttitkár úr lapocskáját S. Lajos elkövető tartja életben, hát Németh Péter párttitkár úr most S. Lajos pofájával hazudozik. Mert ugye, Orbán tavaly tavasszal, a választási kampányban is eljött velem beszélgetni egy órácskát, meg most is eljött. Vagyis eljön évente egyszer, így „használja” az Echót, és ezt aggódva figyelik „egyes fideszesek”. Szerinte amíg nem mutatnak egyetlenegy aggódót sem, addig ez nulla. „Addig ez S. Lajos tollbamondása, akinek elemi érdeke ez az egész gusztustalan hazugságcunami.” További részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik