Belföld

Lerángattak egy fiút a 7-es buszról

busz-man-a21(650x433).jpg (Array)
busz-man-a21(650x433).jpg (Array)

Szidtak és lecigányoztak, úgy rángatták le egy utast a hetes buszról a fővárosban, a buszt üzemeltető cég viszont állítja, részegek verekedtek, azért léptek közbe.

Egy szemtanú az esetről levelet írt a BKV-Figyelőnek. „A hetes buszon utaztunk a férjemmel Zugló felé, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy valaki hangosan rasszista kifejezésekkel aláz egy széken alvó fiatalembert. Kifejezetten agresszívan cigányozott, és lealacsonyító kifejezésekkel illette” – írja a nő, aki szólt is az elkövetőnek, hogy „felháborító, amit csinált, és ez már önmagában bűncselekmény, erre a képembe nevetett, hogy akkor jelentsem fel.”

Végül a fiút leszállították a buszról, a portál pedig megkereste a BKK-t, amely vizsgálatot kezdeményezett a buszt üzemeltető cégnél. A cég pedig válaszolt is:

„A megvizsgált anyagban ténylegesen látható egy fiatal személy, aki fekvő helyzetben helyezkedett el az autóbusz ülésén. Az utaspanaszban megjelölt megállóban felszállt az autóbuszra két személy, akik a fekvő személyt meglátva, megpróbálták felébreszteni az utast “élsz még ember, nehogy meghalljál” kijelentéssel. Ez a mozdulat az ülésen fekvő személynek nem tetszett és emiatt szóváltásba keveredtek.”

„Ezen túlmenően a felvétel alapján vélelmezhető, hogy a vitában résztvevő személyek ittas vagy valamilyen kedélyjavító szer hatása alatt álltak. Mozgásukból ítélve semmilyen mozgásszervi betegségben nem szenvedtek. A felvételek alapján semmilyen rasszista megnyilvánulás nem volt tapasztalható, hanem két, feltételezhetően ittas személy vitatkozását rögzítették a felvételek. A felvételek alapján vélelmezhető az is, hogy a vitatkozás nem az autóbuszon teljesedett ki. Álláspontunk szerint az autóbuszvezető mindenben az előírásoknak megfelelően járt el, őt a történtekért semminemű felelősség nem terheli.”

A cég sokkal hosszabban válaszol, leírják az obszcén szavakkal tarkított párbeszédet is, részletek a BKV-Figyelőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik