Belföld

A fideszes képviselő szerint a kaposváriak halálbüntetést akarnak

kaposvári trafikos gyilkos (trafikos gyilkos)
kaposvári trafikos gyilkos (trafikos gyilkos)

Gelencsér Attila Kaposvár kormánypárti képviselő, aki „Le a fóliával! Halálbüntetést az elkövetőkre!” címmel tartott sajtótájékoztatót.

„Nem tudok Kaposváron vagy a környéken egy olyan emberrel találkozni, aki ne azonnal fogalmazná meg a halálbüntetés igényét” – mondta Gelencsér Attila szerdán a „Le a fóliával! Halálbüntetést az elkövetőkre!” címmel Kaposváron tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: „az én személyes erkölcsi érzékem szerint is az ilyen aljas indokkal elkövető, különös kegyetlenséggel gyilkoló embernek a halál a méltó büntetése”.

A kaposváriak elvárása, hogy „méltó büntetést, a lehető legsúlyosabb ítéletet kapja az elkövető” – hangsúlyozta a politikus az egy héttel ezelőtt egy kaposvári trafikban történt gyilkosságról, egy fiatal eladónő haláláról szólva.

Orbán Viktor hozta fel és tette közbeszéd tárgyává a halálbüntetés visszaállításának lehetőségét, azt mondta, hogy nincs elég visszatartó ereje a tényleges életfogytiglani büntetetésnek és a három csapásnak. Közben Rogán Antal, a párt frakcióvezetője azt mondta, a trafikosok leszedhetik a fóliát, Kósa Lajos szerint pedig nem is azzal kell foglalkozni, van-e fólia, vagy nincs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik