Belföld

Majális miatt borul fel Budapest közlekedése

BKK villamos, felújítás (BKK villamos, felújítás)
BKK villamos, felújítás (BKK villamos, felújítás)

Már keddtől lesznek forgalmi változások a munka ünnepe miatt.

Forgalomkorlátozások lesznek pénteken Budapesten a május elsejei programok miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A budai alsó és felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet híd közti részén autós- és légi parádét tartanak, a rendezvény előkészületei miatt a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret már kedden lezárják.

Pénteken gyalogosok sem közlekedhetnek majd a Lánchídon, az autósok elől pedig lezárják még a budai alsó rakpart, a Szent Gellért rakpart, a Várkert rakpart és a Bem rakpart egy-egy szakaszát, a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Fő utcát, a Jégverem utcát, az Erzsébet híd Attila úti lehajtóját, valamint az Attila út egy-egy szakaszát is.

A korlátozások miatt számos járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik: szerdától a 17-es és 86-os busz, csütörtöktől a 19-es villamos menetrendje is változik, pénteken pedig a D13-as hajó, a 2-es és 18-as villamos, az 5-ös, 16-os, 46-os, 98-as, 105-ös, 134-es, 178-as, 923-as és 980-as busz közlekedése is változik. A többi járat ünnepnapokon érvényes menetrend szerint fog közlekedni elsején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik