Belföld

Fazekas Sándor se lesz már soká miniszter

fazekas sándor (fazekas sándor, )
fazekas sándor (fazekas sándor, )

A Kun-Mediátor botrány, a brókerbalhé és az állami földek újraosztogatása is megtépázta az agrárminiszter tekintélyét. Lapértesülések szerint csere lehet.

Megingott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter széke – írja a közéleti lappá alakult Napi Gazdaság hétfői száma. A Napi szerint eleve terítéken van a kormányátalakítás kérdése, de Fazekasban a minisztériumának botrányai miatt megingott a bizalom.

Az egyik ilyen botrány a Kun-Mediátor: Fazekas karcagi polgármesterként akár még tudhatott is dolgokról, mindenesetre nehéz lesz lemosni róla az ügyet. Kiderült napokkal korábban például, hogy az ő kezdeményezésére hosszabbították meg a Kun-Mediátor irodabérlését évekkel ezelőtt. Az MSZP emiatt Fazekas fejét követeli.

Kiderült az is, hogy a minisztérium egyik háttérintézménye a Hungária Értékpapír Zrt.-nél tartott jelentős készpénzt, a Hungária viszont bedőlt a Buda-Cash-sel kezdődött pénzügyi dominóban. Fazekas elismerte, hogy a TIG Nonprofit Kft. 410 millió forintot helyezett el a Hungáriánál, ami odaveszett.

Kiss Szilárd volt diplomata is jóban volt Fazekassal, róla időközben kiderült, “olyan üzelmekbe keveredett, amelyek védhetetlenek” – írja a lap. Fazekas azonban kiállt az orosz alvilági kapcsolatokkal is hírbe hozott Kiss mellett. A tárcáját azután is támadások érték, hogy az állami földeket megkérdőjelezhető indokokkal és módon osztották újra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik