Belföld

Kun-Mediátor Marcsika irodát kapott a mostani minisztertől

fazekas sándor (fazekas sándor)
fazekas sándor (fazekas sándor)

Fazekas Sándor karcagi polgármesterként, az önkormányzati képviselők egyetértésével állapított meg öt évre kedvező irodabérletet 2005-ben. A jelenlegi földművelésügyi miniszter tárcája nem kommentálta az értesüléseket.

Olyan önkormányzati ingatlanban működött a bedőlt karcagi Kun-Mediátor Kft. irodája, aminek bérlésének meghosszabbításáról 2005-ben egyhangúlag döntött a város képviselő-testülete. A polgármester akkor nem volt már, mint a mostani földművelésügyi miniszter, Fazekas Sándor – szúrta ki a Blikk a részleteket az akkori jegyzőkönyvekben.

Havonta négyzetméterenként kevesebb, mint 750 forintos bérleti díjat kellett a Kun-Mediátornak az irodáért fizetnie, ami nem túl magas összeg. Főleg, hogy egy másik ingatlannál 1140 forintban határozták meg ugyanekkor a díjat.

Szintén Fazekas polgármestersége idején volt nyolc éven át a céget vezető Dobrai Sándorné (közismert nevén Marcsika) egy önkormányzati bizottság külsős tagja. Az akkori jogszabályok szerint havi 30-35 ezer forint járhatott neki ezért, ami összesen 3 milliós bevételt jelentett a nőnek. Az önkormányzat még nem válaszolt rá, mennyi pénzt kapott Marcsika az idegenforgalmi és külkapcsolati tanácsaiért.

Fazekas és Dobrainé 2004-ben 2004-ben együtt tárgyaltak a szlovákiai Szepsivel idegenforgalmi együttműködésről. Megkérdezte a lap a minisztériumot is, de azt a választ kapták, hogy Fazekas már mindent elmondott az ügyről, a nyomozás érdekei miatt ők sem közölnek többet. A rendőrség sikkasztás gyanújával nyomoz, Dobrainé a férjével valahol Amerikában van (nemzetközi körözést adtak ki ellene), Fazekas Sándor pedig korábban közölte, felháborítónak tartja a történteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik