Belföld

Holnap pólóban mehetünk dolgozni, ernyő nem árt

tavasz(1)(960x640).jpg (tavasz, )
tavasz(1)(960x640).jpg (tavasz, )

Gomolyfelhő-képződés ide,gomolyfelhő-képződés oda, alapvetően fincsi lesz az idő.

Hétfőn újra erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, és főleg délutántól helyi záporok, egy-egy helyen zivatar is kialakul – nagyobb eséllyel a középhegységekben és délnyugaton.

A szél vasárnap napközben az Alpokalján és a Kisalföldön gyenge lesz, másutt élénk lehet; éjszakára sokfelé mérséklődik, hétfőn nappal megerősödik, a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet  5 és 13 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 fok körül valószínű. 

Ha fázós vagy, ne menj Stockholmba!

Európa északi részein többfelé visszatért a télies időjárás. Izlandon rendkívül szokatlan módon, valamint Norvégia egyes, tengertől távolabb eső részein szombaton egész nap fagyott. A Helsinki-Moszkva vonaltól délre szerencsére jobb a helyzet.

Annak ellenére, hogy zavartalanul napos területek csak a Balkán-félsziget keleti, valamint Ukrajna egyes részein fordulnak elő, a délutáni órákban a hőmérséklet sokfelé meghaladja a 20 fokot, Románia és Bulgária egyes részein, valamint Spanyolország keleti felében a 29 fokot is mérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik