Belföld

A PM megtalálta a megoldást a Quaestor-ügyre

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

Az ellenzéki párt elutasítja a Fidesz és a Bankszövetség álláspontját is, és felsorolja a Fidesz bűneit a brókerbotrányban.

„A PM elutasítja mind a Bankszövetség álláspontját, miszerint semmilyen kárpótlás nem jár a Quaestor-károsultaknak, mind a Fidesz aljas húzását, hogy a vétlen szereplőkkel akarják megfizettetni a kárt” – írja a PM a közleményében.

Szerintük a megoldást Szabó Tímea törvénymódosítása jelentené. Ez a pénzügyi szervezetek mellett az MNB felelősségét is egyértelművé teszi, és arra kötelezi az Országgyűlést, hogy újból válassza szét a jegybanki és a pénzügyi felügyeleti tevékenységet. Ezzel lehet hatásosan megvédeni a kisbefektetők pénzét és megelőzni a későbbi botrányokat.

 
Fotó: MTI 

Az ellenzéki párt úgy véli, a Fidesz bűne, hogy egy igazságtalan kártérítési törvénnyel az ártatlan kisbefektetőkre tolja a kártalanítás terhét. Ahogyan az is, hogy bedarálta a pénzügyi felügyeletet és „betolta az inkompetens Matolcsy György vezette jegybank alá”.

A párt szerint a Quaestornak saját minisztere ült a kormányban Szijjártó Péter személyében, és az Orbán-kormány csak a saját pénzét mentette.

A Fidesz bűnlistáját bővíti az is, hogy az MNB figyelmen kívül hagyta a korábbi PSZÁF-vizsgálati eredményt, amellyel megelőzhették volna a gigacsődöt, és az is a Fidesz bűne, hogy pár hónappal a krach előtt engedélyt adtak egy óriási kötvénykibocsátásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik