Gazdaság

Matolcsy: 96 milliárd hiányzik a Buda-Cashnél

matolcsy-gyorgy(960x640).jpg (matolcsy györgy)
matolcsy-gyorgy(960x640).jpg (matolcsy györgy)

Jórészt a DRB bankbetétjei. 88 milliárd értékpapír és 8 milliárd készpénz.

A február 24-i leltár szerint mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél. Az ügyfélvagyon tényleges mértéke viszont a nyilvántartások egyeztetése után állapítható meg, ahogy az is, hogy a zár alá vett vagyon fedezetet nyújt-e valamennyi ügyfél kártalanítására. Ez Matolcsy György jegybankelnök Harangozó Tamás szocialista képviselő kérdésére adott írásbeli válaszából derül ki. 

Matolcsy György levélben azt írja, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelkezésére álló adatok szerint piaci értéken körülbelül 88 milliárd forintnyi értékpapír és 8 milliárd forintnyi pénz hiánya mutatható ki. A körülbelül 96 milliárd forintos hiányból mintegy 62 milliárd forint a DRB bankcsoportot érinti.

A DRB bankcsoport tagjaival tételesen egyeztették a vizsgálat során a velük – mint ügyfelekkel – szemben fennálló követelésállományt. A többi ügyfél esetében a felszámoló egy nemzetközi könyvvizsgáló cég bevonásával egyezteti a nyilvántartási rendszerben kimutatott adatokat, és közli az egyenleget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik