Belföld

Önálló oktatási minisztériumot követelnek a Liberálisok

emmi (emmi, )
emmi (emmi, )

És azt is, hogy rúgják ki Palkovics oktatási államtitkárt.

A felsőoktatásért felelős államtitkár menesztését, valamint önálló oktatási minisztérium felállítását követeli a Magyar Liberális Párt.

Ezt Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője mondta kedden. Bősz szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma évről évre próbára teszi a hallgatók ingerküszöbét az egyetemi autonómiát csorbító, végiggondolatlan, ötletszerű javaslataival.

“Semmit rólunk, nélkülünk!” – ismételte a politikus a hétfői diáktüntetésen is sokszor elhangzott mottót, hozzátéve, hogy a kormány a felsőoktatási hallgatókat és oktatókat is kirekeszti a döntéshozatalból azért, hogy tovább növelhesse a közszolgálati egyetem hegemóniáját.

A kormánynak nem beleszólnia kellene az egyetemek működésébe, hanem segíteniük kellene azt – mondta Bősz , aki szerint a kabinetnek ezért el kellene fogadnia a hétfői diáktüntetésen megfogalmazott hat pontot.

Kiemelte továbbá, hogy a Liberálisok követelik Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár menesztését és azt, hogy utódját a rektori konferenciával és a hallgatói önkormányzattal is konzultálva nevezzék ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik