Belföld

60 millióért perelt, most félmilliárdot kaphat

reményik kálmán (reményik kálmán, )
reményik kálmán (reményik kálmán, )

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő korábbi vezérigazgatója kezdetben csak a 98%-os különadóval sújtott pénzéért perelt, ha a Kúrián nyer, hatalmas összeget kell fizetni neki.

Reményik Kálmán korábban öt éven keresztül volt a Nemzeti Autópálya Zrt., illetve később a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója. De az első Orbán-kormány ideje alatt a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Perfekt Zrt. igazgatósági tagja is volt, ami pedig a Gyurcsány-kormány regnálásakor százmilliárdos nagyságrendű megbízásokat kapott, írja a Vs.

2010-ben, a kormányváltáskor menesztették Reményiket, rendkívüli felmondással szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt a korábbi vezérigazgató a bíróságon megtámadta, és kérte, hogy térítsék meg a bevételkiesését.

Az üzletember a Vs-nek úgy nyilatkozott, hogy a neki járó összeg – hathavi végkielégítés és kéthavi felmentési idő – akkor 55-60 millió forintra rúgott, amit az Orbán-kormány hivatalba lépésekor bevezetett 98 százalékos adóteher sújtott. Első fokon a bíró jogosnak ítélte a rendkívüli felmondást, de a NIF a másodfok ellen is felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához. A Kúria ennek helyt adott, de az új tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

A lap úgy tudja, hogy Reményik követelése a járulékokkal együtt meghaladja az 500 millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik