Belföld

Visszadobják az ügyészi szervek a Mészáros elleni feljelentést

Először az illetékességen ment a vita, majd a bicskei járási ügyészségen kiderült, hogy az egyik tisztviselő a felcsúti polgármester rokona.

Már a harmadik ügyészi szerv dobja vissza vagy tolja át máshová azt a bejelentést, mely alapján vizsgálhatnák a gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatainak ellentmondásait és hiányosságait – írja az Origo. Volt, ahol hatáskör és illetékesség hiányára hivatkoztak, másutt kiderült, hogy egy ügyészségi dolgozó Mészáros rokona.

A felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatának vizsgálatát egy hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt tett bejelentésben kérték a Fővárosi Főügyészségtől még március elején. A bejelentés szerint Orbán Viktor jó barátja a vagyonnyilatkozatában nem adott számot arról, hogy mire költött el 80 millió forintot, 300 millió forint jövedelmet pedig eltitkolt. Ráadásul Mészárosnak sem a tavalyi, sem a tavalyelőtti vagyonnyilatkozatában nem szerepel az az orosz cég, amit az előzetes letartóztatásban lévő moszkvai agrárattaséval, Kiss Szilárddal közösen birtokolt.

A Fővárosi Főügyészség a bejelentést feljelentésként értékelte és továbbította az arra illetékes V. és XIII. kerületi ügyészségnek. Ott azonban úgy ítélték meg, ők sem illetékesek és továbbadták az ügyet a Bicskei Járási Ügyészségnek. Ott a vezető ügyész és az egyik beosztott ügyész elfogultságot jelentett be és kizárását kérte az ügyből. Az indoklás szerint a feljelentett Mészáros Lőrinc ugyanis rokoni kapcsolatban áll a bicskei ügyészségen tisztviselőként dolgozó F. Csabánéval: a polgármester a tisztviselő anyósának első unokatestvére.

Az ügyészségi tisztviselő Alcsútdobozon lakik, férje Mészáros cégének alkalmazásában áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik