Belföld

Megrepedt HÉV-alagút: a jövő hét végéig tart a vágányzár

hev(960x640).jpg (hév)
hev(960x640).jpg (hév)

A szentendrei HÉV nem közlekedik a Batthyány tér és a Margit híd között, de a BKK ígéri, a jövő hét végére helyreáll a rend.

Korábban már megírtuk, hogy csak csütörtökön zárták le a Margit híd és a Batthyány tér közötti HÉV-alagutat, már hétfőn tudtak a kivitelezők a hibáról – állítja a fonódó villamos építésén dolgozó, névtelenséget kérő végzős mérnökhallgató.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) divízióvezetője szerint a jövő hét végéig tarthat a vágányzár a szentendrei, 5-ös HÉV vonalán. Nyúl Zoltán pénteken az m1 műsorában azt mondta, olyan tartóoszlopokon keletkezett repedés, amelyeket júniusban akartak kicserélni, ennek az időpontját most előre hozzák. A repedés a Batthyány téri állomás felett található.

A központ az MTI-vel azt közölte, hogy a sérült elemeket eltávolítják és ideiglenes fedést építenek be, majd az eredetileg tervezett időben kerülnek a helyükre az új gerendák. Közölték továbbá, hogy a történtekben közrejátszhatott a hirtelen jött felmelegedés, amely a lebontott burkolat alatt lévő, amúgy is rossz állapotú alaplemez és a gerenda hőtágulás miatti sérülését okozta. A kockázatok mérséklése érdekében a BKV először a HÉV sebességét korlátozta, majd a nap folyamán a forgalom leállításáról saját hatáskörben, üzemeltetőként döntött.

A BKK csütörtök este közölte, hogy a repedés miatt a HÉV-szerelvények helyett pótlóbuszok közlekednek a kieső szakaszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik