Belföld

Lázár hazudik, az uniós pénzek sincsenek nála biztonságban

A Hír TV felelős szerkesztője Facebook-oldalán, a csatorna műsorában osztotta ki a minisztert, akit az OTP-vezér sem kímélt.

György Zsombor a közösségi portálon, büntetőjogi felelőssége teljes tudatában, ki- és bejelentette, „hogy Lázár János nemcsak cinikus, hanem egy hazug politikus. Még egyszer: HAZUDIK!!! A valóság az ő állításával szemben az, hogy a Fidesz és a kormányzat bojkottálja a Hír Tv-t, a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, a demokrácia alapvető elveit, értékeket rúgva fel.” A szerkesztő megjegyezte, a Fidesz tapolcai jelöltjét is felkérték interjúra, amit ő elutasított. „A végeredményt mindenki ismeri. A tanulságokat mindenki levonja”.

A bojkottról szó volt a csatorna Lapzárta című műsorában is, ahol a meghívott vendégek is mellébeszéléssel vádolták a minisztert, több ügyben is tamáskodva fogadták csütörtöki bejelentéseit. Lázár János – a vendégek szerint – stílusával, gőggel keveredő kivagyiságával sokat árt a Fidesz népszerűségének.

A Magyar Nemzetnek a – Lázárt minap keményen kiosztó – Szörényi Levente azt mondta: elismeri, nem mindenkinek tetszik, amit mond, „de szabad a véleménynyilvánítás lehetősége mindenki számára”. Az ember, „ahogy idősödik, közhely, de valóban bölcsül, sokkal higgadtabban és megfontoltabban kezdi átlátni a dolgokat, mindegy, hogy a szűkebb környezetéről, vagy a nagyvilágról van szó, és talán van értelme annak, hogy ezt másokkal is megossza”.

A Magyar Nemzet elleni bojkottra is célozva úgy véli, egyelőre nevetségesnek, képtelenségnek hangzik, de “ahogy haladnak a dolgok”, lassan akár az is elképzelhető lesz, hogy jön egy ukáz és megkérik az újságokat, hogy Szörényit ne kérdezzék többet. Csányi Sándor sem kímélte a minisztert. Az OTP-vezér úgy vélte, elkezdődött a takarékszövetkezeteknek juttatott 135 milliárdnyi állami pénz ellopása, és az sem megnyugtató, hogy Lázár János kezeli az uniós pénzeket.

Hazugsággömböc

Bruck Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: a Fidesz reggeltől estig hazudik, ebből nem lehet kijönni. A magyarok egy része korábban elhitte, amit a miniszterelnök mond, mert olyat lódított, amit az emberek szívesen hallottak. Mostanra azonban a Fidesz egy olyan képződmény lett, aminek az elemzése teljes mértékben érdektelen, egy hazugsággömböccé vált a párt.

A kommunikációs szakember szerint az emberek azt érzik, hogy a túlélésük került veszélybe, zuhanunk egy repülővel, a kapitány pedig nem tudja felemelni a gépet. Bruck Gábor kijelentette: Orbán Viktor sokáig azt lódította, hogy fel tudja húzni a gépet, de ez nem volt igaz. Most már csak az az izgalmas kérdés, hogy ki lehet a Fidesz alternatívája. A szakember elmondta: erre a legnagyobb esélye a szélsőjobbnak van.

Mivel nem szerepel a médiában a Jobbik, ezért az emberek azt látják a pártba, amit akarnak. Az a legérdekesebb, hogy a szavazóknak sokáig megfelelnek a hazugságok, ahelyett, hogy azonnal leütnénk a politikusokat, mint a taxiórát – magyarázta. Bruck Gábor szerint éppen ezért nem a Fidesz a rejtély, hanem a magyar társadalom működése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik