Belföld

Szörényi „csakazértis” interjúja Simicska lapjának

Szörényi Levente (Szörényi Levente)
Szörényi Levente (Szörényi Levente)

A legendás Illés-együttes frontembere a Magyar Nemzetnek elárulja, mostanában miért beszél sűrűn társadalmi, politikai kérdésekről.

Az átkosban megszokott dolog volt, hogy az ember nem mondja el a gondolatait, de most, amikor mindenki demokráciát, szabad országot szajkóz, ő is el akarja mondani, mit gondol a világról. Neki már ne más mondja meg, milyen legyen. 

Szörényi Levente az interjúban elismeri, nem mindenkinek tetszik, amit mond, „de szabad a véleménynyilvánítás lehetősége mindenki számára”. Az ember, „ahogy idősödik, közhely, de valóban bölcsül, sokkal higgadtabban és megfontoltabban kezdi átlátni a dolgokat, mindegy, hogy a szűkebb környezetéről, vagy a nagyvilágról van szó, és talán van értelme annak, hogy ezt másokkal is megossza”.     

A Magyar Nemzet elleni bojkottra is célozva úgy véli, egyelőre nevetségesnek, képtelenségnek hangzik, de “ahogy haladnak a dolgok”, lassan akár az is elképzelhető lesz, hogy jön egy ukáz és megkérik az újságokat, hogy Szörényit ne kérdezzék többet.

A hetvenéves Szörényi Leventét szombaton köszöntik a Zeneakadémián. A zeneszerző-énekes tiszteletére adják elő Gyöngyösi Levente IV. szimfóniáját, amit Illés-motívumok felhasználásával komponált. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik