Belföld

Kétszázmilliós támogatást kapott a Pesti Magyar Színház

színház (színház)
színház (színház)

Mert esik szét a színház épülete.

Kétszázmillió forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a Pesti Magyar Színház részére.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány a színház szakmai működése és épületeinek felújítása érdekében rendelte el az azonnali átcsoportosítást, a fel nem használt összeget a színháznak vissza kell fizetnie.

Zalán János, aki az év eleje óta vezeti a színházat, az MTI érdeklődésére felidézte, hogy a színház épületének állaga, az esetleges műszaki felújítás kérdése már a pályázati időszakban is felmerült. Már akkor jelezték, hogy az épület felújítására, műszaki korszerűsítésére költeni kell.

Szerinte a színház ingatlanjai olyan mértékben lepusztultak, hogy a toldozgatás-foldozgatás már nem megoldás. Az átadás-átvétel elhúzódó folyamata alatt fény derült a kötelező baleset-, munka- és tűzvédelmi intézkedések hiányára és arra is, hogy az előző menedzsment nem gondoskodott a rendszeres műszaki karbantartások elvégzéséről sem. Mint megjegyezte, számos műszaki probléma váratlanul érte őket, hiszen azokról az elmúlt évek beszámolóiban egyetlen sor sem szerepelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik